tiistai 31. tammikuuta 2012

Peppi saapui, eli matkakertomusta ja kuvia

Lauantaina 21.1. lähdimme autolla Helsinkiin, josta oli tarkoitus lähteä laivalla kohti Tukholmaa illalla. Mukana oli koiralle monenlaista tarviketta, pesää, peittoa, kuppia, pantaa, hihnoja, leluja, ruokaa, turvavyöt autoon yms. Lapsille olimme kertoneet koiranhakureissusta torstaina ja kaikki olimme intoa täynnä. Lähdimme jo aamusta liikkeelle ja suuntasimme suoraan Itäkeskukseen, jossa ruokailimme ja ostimme pieniä juttuja vielä koiralle, kuten leluja ja palkkiomakupaloja Faunattaresta. Valjaitakin katselimme, mutta koska koko oli hyvinkin epävarma, niin emme niitä hankkineet vielä. Laivamatka Ruotsiin sujui hyvin, lasten kanssa teimme ostoksia ja katselimme hytissä tv:tä. Leikkihuone oli tupaten täynnä pikkuväkeä, joten sinne emme menneet.

22.1. aamulla Tukholmassa olimme n.10:00 paikallista aikaa. Tekstari kasvattajalle, että olimme päässeet maihin ja lähdemme ajamaan. Ajoaikaa oli googlen mukaan n.1h, mutta todellisuudessa meni vähän enemmän. Sää oli huono, taivaalta satoi isoja märkiä lumihiutaleita ja tiet olivat loskaisia. Viimeiset n.20km ajoimme ihan maalaismaisemissa ja lopulta löytyi oikea talokin, toisella yrittämällä. Siellä meitä jo odoteltiin.

Mustikka & Mansikka :)



Äitikoira Jenny

Iskäkoira: Yamazakura's INXS

Ensireaktio pentuihin oli, että ne on vielä pienempiä kuin kuvittelin. Kaksi pennuista oli jäljellä, meille tullut Mansikka ja veljensä Mustikka. Toiset kaksi olivat muuttaneet edellisenä päivänä. Äiti-koira Jenny otti meidät vastaan hyvin ystävällisesti, muutaman kerran haukahtaen ja sitten tuli rapsuteltavaksi. Pennut painivat ja touhusivat yhdessä, kun teimme paperit kuntoon ja kävimme käytännön juttuja läpi. Isäkoira Liso suhtautui meihin vähemmän ystävällisesti, mutta semmoisiahan osa shiboista on vieraita kohtaan. Sinällään en ollut kovin yllättynyt. Komea uros on silti. Olimme kasvattajan luona ehkä reilun tunnin, sitten lähdimme ajamaan kohti Tukholmaa. Autossa Peppi vähän aikaa itkeskeli, aika kovaäänisestikin, kunnes rauhoittui nukkumaan. Matkalla pidettiin ruokatauko ja sitten ajettiin sukulaisiin kyläilemään ennen laivan lähtöä. Siellä Peppi tapasi ensimmäisen koirakaverin, Sepin, joka on jack russelinterrieri.




Koirakaveri Sepi
Erik & Karo ihastuivat KettuTyttöön <3


Laivamatka kotiin sujui hyvin. Peppi kävi useamman kerran laivan kannella värjöttelemässä ennenkuin suostui sinne pissaamaan. Hyttiin ei kuitenkaan vahinkoja tullut. Ruoka maistui vähän huonosti. Unta saatiin kuitenkin kaikki ja Pepin pesä oli sille mieleinen. Lapset eivät meinanneet malttaa antaa pennun olla, mutta onneksi Peppi oli tottunut lapsiin jo kasvattajansa luona. Laiva saapui Turkuun aikaisin aamulla ja ajelimme Auraan asti suoraan, jossa Peppi hoiti hätänsä ja me otimme aamiaista huoltoasemalla. Koska Peppi suhtautui pannassa kulkemiseen vähän niin ja näin, päätimme käydä ostamassa valjaat jo kotimatkalla. Faunattaren myyjä kyllä kysyi Pepistä, että onko shar pein pentu, ehkä tarkoitti chowchowta? Sopivat, mutta riittävän reilut valjaat löytyivät koiralle.
Laivalla Alina & Peppi.



Kaverukset Hugo & Peppi.

Kotona odotti sitten kissalauma. Peppi oli ihmeissään ja vähän haukkui kissoille. Kerttu oli eniten kauhuissaan, kaikki muuthan ovat eläneet ennenkin koiran kanssa. Kertun murinaa kesti pari päivää, mutta sitten se väheni ja viikossa homma toimii jo aivan mainiosti.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti